Dany Brillant’un Eşsiz İstanbul Konseri

 

Yazar: Ceylin Leda Gür

Dany Brillant geçtiğimiz cumartesi İstanbul’da hayranlarıyla buluştu. Sahneye Frank Sinatra’nın I’ve got you under my skin şarkısıyla giriş yapan Brillant, daha ilk şarkıda tüm izleyicileri büyüledi.

Konserin başlangıcında dinleyicilere « Hayırlı Akşamlar » diyen ünlü Fransız şarkıcı, Türkiye’de yapılacak olan başkanlık sistemi referandumuna göndermede mi bulundu bilmiyoruz ama Dany’nin bu sözü dinleyicilerini fazlasıyla tatmin etti. Bu küçük ipucunun ardından tüm salonun nabzını elinde tutmaya devam etti ve konser boyunca coşku eksik olmadı. Dinleyicilerin Dany’yi bu kadar benimsemesinin, onun konserlerinde böylesine heyecanlı ve coşkulu olmasının nedeni ünlü şarkıcının hayranlarına gösterdiği yakınlık. Dany izleyicileriyle iletişim kurmayı seven, üstelik hayranlarını sahneye davet edip onlarla dans eden bir sanatçı. Konser gecesi de sahneden inip 2000 kişilik kalabalığın kalbine girdi.

Bu benim bulunduğum ikinci Dany Brillant konseriydi. Onun şovlarını sevmemin nedenlerinden biri de seyircilerine sunduğu keyifli atmosfer ve konserlerine kattığı yaratıcılık. Konserlerinde her zaman şarkı aralarında komik hikayeler anlatır, bazen de aşk üzerine kurduğu cümlelerle herkesin kalbine dokunur ve bize neden ona « le dernier romantique » (son romantik) diye hitap ettiğimizi hatırlatır.

Son derece çekici ve sempatik, Tunus kökenli bir Yahudi olan, 51 yaşındaki Fransız şarkıcı konser boyunca enerjisini bir an bile kaybetmedi. Caz ve slow arasında gidip gelirken salsa ve swing’i de unutmayan Brillant, kadınlar, mutluluk, ayrılık ve özellikle aşk temalarında şarkılar söyledi.

Strangers in The Night", "Volare" ve "Mambo Italiano" gibi şarkıları, özellikle 20’li ve 50’li yılların klasiklerini yeniden ele alan Dany Brillant, idolleri Frank Sinatra ve Elvis Presley’in izlerinden gidiyor.

Karizmatik şarkıcı, 20. yüzyıla ait şarkılara özlem duyan nostaljiklere hitap ederken gençler de onun sayesinde bu tarz müzikleri sıkılmadan dinliyor hatta nostaljiye ilgi duyuyor.

Türklerin caz müziğe büyük bir ilgi duyduğunu söyleyemem, ama Türk dinleyiciler Dany’nin ünlü şarkısı « Suzette » i çok beğenir, üstelik bu şarkıyı duyduklarında her defasında ünlü şarkıcıya büyük bir keyifle eşlik ederler.

Konser sona ererken Dany, tüm dünya için barış dileyerek "Dans les rues de Rome" şarkısını söyledi. Bu sırada, tüm salon ayağa kalktı ve herkes şarkının heyecan verici atmosferine bürünüp büyük bir coşku içinde dans etmeye başladı.

Dany İstanbul’da ilk kez bulunmuyor, aksine hayranlarının yoğun ilgisine karşılık konser vermek için sık sık İstanbul’a geliyor. Herkesçe büyük bir centilmen olarak tanınan büyük sanatçının, tüm dünyada olduğu gibi İstanbul’da da büyük bir hayran kitlesi var. Dany Brillant, büyük yeteneği ve karizmasıyla tüm pop şarkıcılardan ayrılıyor. Onunla Elvis dışında kimseyi tanımıyorum ve tüm kalbimle söylüyorum : Bravo Dany !

FΩRMIdea Istanbul, 27/02/2017. Lire en français

 

FΩRMIdea Istanbul

facebook.com/formidea

FΩRMIdea - bizi izleyin

Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagram

Ceylin Leda Gür

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DANY BRILLANT À ISTANBUL

February 27, 2017

LE SENTIMENT DE PARIA

March 3, 2017